Gratis verzending vanaf 100,-

bijdragen aan herbebossing

Onze belofte: twee bomen planten voor elke boom die we gebruiken

ONZE MISSIE

Samenwerking met Trees For All

Wij zijn trots om samen te werken met Trees For All om onze duurzaamheidsmissie te realiseren. Voor elke boom die we gebruiken om onze wandplanken te maken, planten we twee bomen terug in de natuur. Door deze samenwerking dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezondere leefomgeving, in lijn met de visie van Trees For All. Met jouw bestelling leveren we samen een concrete bijdrage aan het vergroten van de bossen wereldwijd.

IN DE PRAKTIJK

Duurzaamheid in beeld: hoe we onze missie omzetten naar acties

Forest Stewardship Council

Het hout wat wij gebruiken heeft het ‘Forest Stewardship Council’ (FSC) certificaat en is een belangrijk onderdeel van onze toewijding aan duurzaamheid. Dit certificaat garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen die verantwoordelijk worden beheerd volgens strikte milieunormen en sociale criteria. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout, dragen we bij aan het behoud van bossen en het bevorderen van ecologische en sociale welzijn over de hele wereld. We zijn er trots op dat al onze wandplanken gemaakt zijn met dit verantwoord verkregen hout, waardoor je niet alleen kiest voor kwaliteit, maar ook voor een positieve impact op het milieu.

Lokale herbebossing​

Trees for All plant de helft van de bomen in Nederland en de andere helft in het buitenland, omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is dat overal voelbaar is. Door wereldwijde bosprojecten te ondersteunen, kunnen we effectief bijdragen aan het aanpakken van deze uitdaging. Met Shelfie proberen we zoveel mogelijk Europese herbebossingsprojecten te ondersteunen, omdat het hout wat wij gebruiken afkomstig is uit Europa.  Trees for All plant namens ons de bomen.

Waarom Trees for All?

Shelfie heeft gekozen voor een samenwerking met Trees for All om verschillende redenen. Ten eerste is Trees for All een Nederlandse organisatie die al 25 jaar bestaat. Deze lange geschiedenis getuigt van hun betrouwbaarheid en expertise op het gebied van bosbehoud en herbebossing.

Bij voorkeur plant Trees for All inheemse en streekeigen boomsoorten plant. Deze bomen zijn goed aangepast aan het lokale klimaat en bieden daardoor een duurzame oplossing voor het behoud van het ecosysteem. Door bomen te planten, dragen ze niet alleen bij aan het herstel van bestaande bossen, maar ook aan de aanleg van nieuwe bossen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Trees for All zet zich in voor langetermijnprojecten. Ze blijven minstens tien jaar betrokken bij elk project, waarbij ze zorgen voor het beheer en de bescherming van de geplante bomen op de lange termijn. Dit waarborgt dat de impact van de projecten duurzaam is en blijft.

Tot slot werkt Trees for All samen met projectpartners die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van herbebossingsprojecten. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit en effectiviteit van hun projecten garanderen.

In Portugal gemaakt van Europees hout
Gratis verzending vanaf 100,-
In Portugal gemaakt van Europees hout
Gratis verzending vanaf 100,-
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.